header banner
Default

De zeven beste honden voor senioren zijn deze


RTL Wonen

Als je wat ouder wordt en met pensioen gaat, kan het dagelijks leven voor sommige mensen wat eentonig worden. Of je je nu eenzaam voelt, een wandelmaatje zoekt of gewoon wat meer leven in de brouwerij wil, een hond staat altijd voor je klaar. Welke honden het meest geschikt zijn voor de 'senioren' onder ons? We zetten ze op een rij!

1. Welsh corgi Pembroke

VIDEO: DE 10 BESTE HONDENRASSEN VOOR SENIOREN
Bazoeki

De Welsh corgi Pembroke is een schattige hond met korte pootjes. Ze houden van aandacht en liefde en zijn altijd blij. Deze honden zijn graag onder de mensen en zijn ook nog eens goed met (klein)kinderen. Ze verharen wel veel, maar dat is het allemaal waard, toch?

2. Cavalier King Charles-spaniël

VIDEO: Top 10 honden voor senioren
Simple Dog Facts

De Cavalier King Charles-spaniël kan zich goed aanpassen aan de omstandigheden. Hierdoor is deze hond geschikt voor elke situatie of omgeving. Ze zijn speels, maar niet behoeftig. Perfect voor een relaxte hondeneigenaar dus.

3. Dwergschnauzer

VIDEO: Top 10 beste hondenrassen voor senioren
Animal Insider

Een dwergschnauzer is de kleine versie van de gewone schnauzer. Door de grootte van deze hond past hij goed in elke omgeving, groot of klein. Je moet deze schattige hond wel regelmatig borstelen, maar hij verhaart zelden.

4. Poedel

VIDEO: Top 7 beste kleine hondenrassen voor senioren: - Honden 101
Animal Facts

De poedel heeft misschien een bekakt imago, maar toch is het een hele leuke hond. Er zijn poedels in allerlei maten dus voor ieder wat wils. Poedels zijn hele slimme honden waardoor ze makkelijk te trainen zijn. Afhankelijk van je persoonlijke stijl moet deze hond wel regelmatig naar de kapper.

5. Ierse wolfshond

VIDEO: WELKE HOND (hondenras) PAST PERFECT BIJ JOU? | Doe deze test!
Test Koning

Voor degene die liever een grotere hond willen, is de Ierse wolfshond perfect. Het is een hele loyale hond die je graag in huis wilt hebben. Als puppy is de Ierse wolfshond nog erg wild, maar eenmaal opgegroeid is het een kalme hond die goed overweg kan met kinderen.

6. Maltezer

VIDEO: Dog School: 10 Tips voor loslopende honden terug te leren komen
Dog School

De schattige Maltezer is aanhankelijk en speels, dus ideaal voor iemand die wat meer liefde en gezelligheid in huis wil. Het is een slimme hond dus erg goed te trainen. De maltezer houdt ervan om op schoot in slaap te vallen en is daarom fijn om mee te knuffelen.

7. Schotse terriër

VIDEO: "Ouderwets potje neuken?" - DIVORCE
RTL

De Schotse terriër is geschikt voor iemand die niet zo goed meer ter been is. Deze hond houdt namelijk van rustig wandelen, en minder van rennen. De Schotse terriër laat graag zien hoeveel hij van je houdt en is daarom heel gezellig.

Geadopteerd of gepensioneerd

VIDEO: Top 10 Kindvriendelijke Hondenrassen - Wat een schattige honden!
Familie-Romijnnl

Een geadopteerde op gepensioneerde hond is misschien wel het meest geschikt voor iemand op leeftijd. Vaak zijn deze honden geen puppies meer en daarom een stuk rustiger. Ook hoef je ze minder aan te leren want ze weten het meeste al. Ga daarom eerst even langs het asiel om te kijken of er een viervoeter voor jou tussen zit.

Lees ook: Handig om te weten: deze 5 honden verharen bijna niet

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Logo-RTLWONEN-flex-leeg

Sources


Article information

Author: Jordan Gonzalez

Last Updated: 1704168722

Views: 1024

Rating: 4.2 / 5 (118 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jordan Gonzalez

Birthday: 1999-09-13

Address: 40012 Martin Oval, Rodriguezport, IN 50755

Phone: +4499798774830753

Job: Market Research Analyst

Hobby: Cross-Stitching, Ice Skating, Archery, Bird Watching, Sewing, Gardening, Horseback Riding

Introduction: My name is Jordan Gonzalez, I am a welcoming, ingenious, exquisite, vibrant, strong-willed, receptive, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.