header banner
Default

Wanneer die prys van Bitcoin styg, koop baie mense dit?


De Bitcoin koers is plotseling aan een solide herstel begonnen, nadat de markt eerder deze week tikken kreeg als gevolg van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. Op het moment van schrijven staat de koers op een plus van 3,99 procent en dat brengt de moeder aller cryptomunten op een koers van 26.581 dollar.

Daarmee is ook de market cap weer boven de psychologische grens van 500 miljard dollar uitgeklommen.

Wie kopen er in?

Er gaan op het internet wat geruchten rond over het inkoopgedrag van de grote whales. Op dit soort momenten is het echter lastig om precies aan te wijzen wie of wat er achter een bepaalde koersbeweging zit.

Het kan ook gewoon zijn dat er momenteel geen verkoopdruk is. We zagen afgelopen week al dat het nieuws rondom Binance en Coinbase weinig impact op de koersen had.

Zeker als je het slechte jaar 2022 nog in ogenschouw neemt, dan zou het goed kunnen dat de bears even uitgeput zijn. Verder is relevant dat het aantal Bitcoin bij de grote beurzen momenteel op het laagste niveau in tijden staat.

Alles bij elkaar is er op dit moment geen sprake van een bullish klimaat, maar al het slechte nieuws lijkt de koers ook niet meer verder omlaag te kunnen drukken. Zijn we dan echt op de bodem aangekomen?

Whale wordt wakker

VIDEO: Bitcoin zakt 6,5%, was dit de bodem? | Koersen woensdag weer omhoog? | Crypto nieuws vandaag | #1006
BLOX

Op 16 juni vond er nog een bijzondere Bitcoin-transactie plaats. Een whale die zijn Bitcoin al 13 jaar op hetzelfde adres had staan, koos ervoor om 50 Bitcoin te verplaatsen. Die Bitcoin hebben tegen de huidige koersen een waarde van ongeveer 1,2 miljoen dollar.

Dit gaat hoe dan ook om een transactie van een whale die al actief was tijdens het Satoshi-tijdperk. Satoshi Nakamoto verliet in 2010 het toneel, nadat hij Bitcoin in 2009 lanceerde.

Niet veel later kwam ook een andere whale na 11 jaar weer eens in actie en verplaatste deze entiteit voor 11 miljoen dollar aan Bitcoin. De grote vraag is wat er achter deze transacties zit, maar daar gaan we waarschijnlijk niet zomaar achterkomen.

Exclusieve deal: Gratis 20 euro aan Crypto

VIDEO: Bitcoin Price: Volatility, Pumps, and Dumps
Cheeky Crypto

Bij Newsbit begrijpen we dat je voordelig wilt instappen in de cryptowereld. Daarom hebben we een speciale deal met Bitvavo: open nu je account via de knop hieronder en ontvang gratis €20. Daarnaast betaal je geen handelskosten op je eerste €1000 aan transacties. Start vandaag nog met voordelig investeren.

Sources


Article information

Author: Randy Mason

Last Updated: 1702643041

Views: 422

Rating: 4.6 / 5 (103 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Randy Mason

Birthday: 2012-01-23

Address: 0754 Natasha Terrace, Lake Michael, MN 00732

Phone: +4171448696570406

Job: Article Writer

Hobby: Geocaching, Table Tennis, Sewing, Cross-Stitching, Chocolate Making, Ice Skating, Hiking

Introduction: My name is Randy Mason, I am a multicolored, Adventurous, frank, rich, apt, brilliant, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.